Министерството на здравеопазването на палестинското движение Хамас обяви, че от началото

...
Министерството на здравеопазването на палестинското движение Хамас обяви, че от началото
Коментари Харесай

Най-малко 15 523 души са били убити в Газа от началото на войната

Министерството на здравеопазването на палестинското придвижване Хамас обяви, че от началото на войната на 7 октомври при израелските бомбардировки в линията Газа са починали минимум 15 523 души, съобщи Франс прес.

При израелските военни интервенции, почнали в Газа след нападението, осъществено от бойци на Хамас, са ранени минимум 41 316 души, сподели представителят на министерството Ашраф ал Кидрех.

Израелски набези през последните 24 часа са лишили живота на 700 души, сподели през днешния ден представител на " Хамас ", представен от ДПА. Твърдението на може да бъде доказано от самостоятелен източник, отбелязва организацията. Говорителят съобщи, че доста от починалите са под руините и че избавителните служби изпитват огромни компликации да доближат до ранените и да ги отведат в болница.

Днес представител на Израелските сили за защита прикани на арабски език жителите да изоставен съответни региони в южната част на линията Газа и да отидат в избраните зони, защото след края на примирието въздушните бомбардировки на Израел поразяват цели както в северната, по този начин и в южната част на анклава.

В същото време съгласно листата, оповестен от граничните управляващи от палестинската страна, повече от 600 задгранични жители и палестинци с двойно поданство се чака да получат през днешния ден позволение да изоставен линията Газа в посока Египет.

Списъкът включва повече от 300 жители на Съединени американски щати и Канада, както и голям брой германци, норвежци, гърци, турци и филипинци. Според Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси граничният пункт е отворен за съвсем 900 непознати жители и такива с двойно поданство след приключването на примирието в петък.

Освен това тази заран е било позволено да преминат 13 ранени, както и съпътстващите ги лица.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР